Bi Puranen, särskild utredare

e-post: bi@bikupan.se

Bi Puranen har av regeringen utsetts som särskild utredare. Hon arbetar också som forskare vid Institutet för framtidsstudier sedan 1989 och leder forskningsprojektet "Rapport 90-tal" där grundläggande skillnader mellan olika generationer medborgare i Sverige kartläggs.

  Bi Puranen är docent i ekonomisk historia vid Stockholms universitet. Hon har tidigare varit verksam vid Umeå universitet som lärare och forskare. Bi var tidigt verksam i arbetet med att digitalisera svenskt källmaterial för forskning. 1973 startades Demografiska databasen med Bi som produktionsansvarig. Hon har även tjänstgjort som chef för Forskningsarkivet för moderna media vid Umeå universitet. Hennes forsknings- och författarskap berör ämnen som medicinens historia, tuberkulos, kvinnors villkor, ungdomars värderingar samt miljö- och energifrågor. Några av hennes böcker är: "Att vara kvinna är ingen sjukdom", "Förälskad i livet", "Tuberkulos" samt "Epidemiernas historia och framtid".

 

Cissi Billgren, huvudsekreterare

e-post: cissi.billgren@culture.ministry.se

Cissi Billgren är utredningens huvudsekreterare. Hon kommer närmast från Sveriges Radios samhällsredaktion, där hon arbetat som producent vid Studio Ett. Efter examen vid journalistlinjen i Göteborg 1988 har hon arbetat som nyhetsreporter vid Sveriges Radio och Tidningarnas Telegrambyrå. Hon har också studerat statsvetenskap och psykologi vid Stockholms universitet.

 

Rebecka Svensén, biträdande sekreterare

e-post: rebecka.svensen@culture.ministry.se

Rebecka Svensén är biträdande sekreterare i utredningen och ansvarar bland annat för enkätsammanställningen.

Rebecka är journalist och kommer närmast från Sveriges Radio, där hon arbetade med samhällsredaktionens ungdomsmagasin Studio X. Hon har tidigare också arbetat som reporter på TV 4:s Gomorron-redaktion, Radio Stockholm och Länstidningen i Östersund.

  Vid sidan av utredningsarbetet läser hon statsvetenskap vid Stockholms universitet. Och i mån av tid tränar hon boxning och odlar tomater på balkongen tillsammans med sin tama råtta.

 

Lotta Biörnstad, workshop-ansvarig

e-post: lotta.biornstad@ordvet.se

Lotta Biörnstad har arrangerat tre av Kulturnät Sveriges fem workshops. Hon har tidigare varit anställd på Statens kulturråd. Där var hon bland annat redaktör och medförfattare till rapporten "Växa med kultur", som beskriver ett antal barn- och ungdomsprojekt rumt om i Sverige. Numera arbetar hon som skribent och med nya medier vid Ord & Vetande.

  Lotta Biörnstad är fil. kand. i litteraturvetenskap, svenska och tyska och har studerat i Stockholm och Köpenhamn. Hennes specialitet är dansk åttiotalslyrik. Dessutom har hon gått ettårig fotolinje på Kulturama i Stockholm.

 

Malin Edmar, biträdande sekreterare

e-post: malin.edmar@culture.ministry.se

Malin Edmar är biträdande sekreterare i utredningen och arbetar med de juridiska och ekonomiska frågorna kring ett Kulturnät Sverige.

  Malin är jurist och kommer närmast från Institutet för Framtidsstudier. Vid sidan av arbetet är hon sekreterare i KulturhusAlliansen, solo-/körsångerska samt en mycket engagerad kulturkonsument.

 

Pär Olsson, teknisk medarbetare

e-post: dvlpon@cs.umu.se

Pär Olsson arbetar med de tekniska frågorna kring ett Kulturnät Sverige.

 

Pär är blivande civilingenjör i teknisk datavetenskap och studerar vid Umeå universitet. Vid sidan av utredningsarbetet intresserar han sig för allt som har med datorer att göra, spelar innebandy och leker med sin albakakadua.


Utredningens gemensamma e-postadress: itcultural.net@culture.ministry.se